locatie
ticket
logo Storyroom

Storyroom Zutphen 

In de Storyroom Zutphen beleeft je het verhaal om je heen. Een soort ‘kleine Efteling attractie’. Doormiddel van geprojecteerde animaties, films, karakterpoppen, acteurs en bewegende decor-elementen. Als pop-up locatie gebruiken we bijvoorkeur een gewelvenkelder of een oude zolder dichtbij het binnencentrum van Zutphen.


Het verhaal in voorbereiding

In Legende van de Marsch reizen we met Luyt van Tydt de klokkenluider van ’t Poortklokje terug naar de 18e eeuw. Waar we  baron Robert Jasper van der Capellen en zijn familie ontmoeten. Zij moeten hals over kop uit de Republiek vluchten. Als we wat verder terug in de tijd gaan zien we wie hier achter zitten en wie Robert Jasper en Sara Jacoba zijn. Op een luchtige, verrassende, en spannende manier ontdekken we een stukje geschiedenis die ook raakvlaken heeft met het heden. Het verhaal is deels gedramatiseerd maar in grote lijnen volgen we de opgetekende geschiedenis van o.a. de biografie van Robert Jasper geschreven door Jacques Baartmans.

Culturele verhalen

Naast de Legende van de Marsch willen we ook andere verhalen tot leven brengen in de Storyroom. Met onze mascotte Luyt van Tydt, de klokkenluider van ’t Poortklokje kunnen we ook terug naar de Hanze tijd of naar het begin van het hertogdom van Gelre naar de draak van Gelre. Maar ook ‘recentelijk’ naar 31 maart 1945 met het indringend verhaal over een knoop (10 Zutphense voor het vuurpeloton)

‍Voorstellingen

‍Na het gereedkomen van de productie met verschillende try-outs willen we in de schoolvakanties de Storyroom openstellen voor de bezoekers. Met een flexibele opbouw van het aantal voorstellingen.

‍Beginnend met de woensdag-, donderdag-, en vrijdagmiddag 2 tot 3 voorstellingen (14.00 en 16.00uur).  Waarbij we kunnen besluiten uit te breiden bij meer belangstelling naar de ochtend (11.00 uur) en/of de avond (17.00 uur). Op de koopzondag-weekenden ook de zaterdag- en zondagmiddag. Voor groepen kunnen we op afspraak buiten de reguliere dagen en tijden voorstellingen verzorgen. 


‍Locatie

‍In 2019 zijn we gestart met de voorproductie (script; animatie, karakters). Voor de omvang van het project (o.a. karakters, animaties) hebben we een locatie nodig waar we ook kunnen creëren, opbouwen en testen. De Storyroom is niet in een paar dagen te verplaatsten. We zijn dus nog opzoek naar een geschikte werk- en uitvoerings-locatie.

De makers van de Storyroom

Storyroom Zutphen is een onderneming van Remco de Vries - beeldverteller i.s.m. Chris Slagter - filmmaker/technicus. Beiden zijn zelfstandige ondernemers. Chris heeft een mediabedrijf in Arnhem en Remco een pop-up belevingstheater en een reclamebureau in Zutphen. 

Storyroom Zutphen is een handelsnaam van Route 5 CC / Story Event te Zutphen i.s.m. Moremoments.